Hoe zal de winter verlopen met het virus?

 

Het hele skioord Valmeinier is gemobiliseerd om u deze winter in de best mogelijke sanitaire omstandigheden te ontvangen!

Wij beantwoorden uw vragen hier. Deze pagina zal evolueren volgens de officiële informatie. Wij werken deze pagina bij zodra wij informatie ontvangen.

Het skioord Valmeinier gaat deze winter open, zoals alle Franse skioorden, na de aankondiging van de regering op 30 september. Wij heten u welkom van 18 december 2021 tot 17 april 2022. De nationale gezondheidsmaatregelen zijn van toepassing zoals in de rest van Frankrijk.

Het hele skioord Valmeinier past zich aan om u een veilige vakantie te bieden!

In Valmeinier is de gezondheidspas vanaf 12 jaar in een aantal gevallen verplicht: in voor het publiek toegankelijke gelegenheden, bij bepaalde evenementen, in restaurants waaronder hooggelegen restaurants, bij skiliften & bij verkooppunten van skipassen.

Tot op heden zijn er in het skioord geen regelingen getroffen om ten behoeve van de vakantiegangers tests uit te voeren. Tests zijn mogelijk onder in de vallei. Aangezien de gezondheidssituatie van dag tot dag evolueert, is het mogelijk dat deze regeling zal veranderen.

WE BEANTWOORDEN UW VRAGEN

Waar moet ik mijn gezondheidspas laten zien?

In het skioord is de “gezondheidspas” vanaf de leeftijd van 12 jaar in de volgende gevallen verplicht:
– Om toegang te krijgen tot de skiliften (ook de gratis liften) – controles worden uitgevoerd bij het begin van de skiliften en bij het begin van de skilessen

– In restaurants, bars, bioscopen en in het algemeen in voor het publiek toegankelijke gelegenheden – de controle wordt verricht bij de ingang van de gelegenheden
– Voor het bijwonen van of het deelnemen aan bepaalde evenementen (binnen of buiten) – controle aan de ingang van de etablissementen

– Voor de toegang tot bergrestaurants – worden controles uitgevoerd

Bovendien zijn in het skioord, net als in heel Frankrijk, de gezondheidsmaatregelen van toepassing die op de website van de overheid staan.

Voor vragen over de gezondheidspas kunt u de veelgestelde vragen van de overheid raadplegen of contact opnemen met +33 800 130 000 (gratis nummer, 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar).

Waar kan ik me laten testen op Covid-19?

Tot nu toe zijn er in het skioord geen regelingen getroffen om de vakantiegangers te laten testen. Testen is mogelijk onderaan de vallei. Aangezien de gezondheidssituatie van dag tot dag verandert, kan deze regeling veranderen.

Voor de meeste testplaatsen moet vooraf een afspraak worden gemaakt. Wij raden u aan te bellen voordat u komt.

– Apotheek Saint Michel de Maurienne: maak vooraf telefonisch een afspraak op +334 79 56 51 88

– Laboratorium in Saint Jean de Maurienne: maak van tevoren een afspraak

Hoe kom ik bij de skiliften?

Het dragen van een masker is verplicht vanaf de leeftijd van 11 jaar (aanbevolen voor kinderen van 6 tot 11 jaar) voor alle skiliften (ook in de toegangsgangen) bij besluit van de prefectuur.

Alleen skiliften en transportbanden kunnen worden vrijgesteld van het dragen van een masker (bij gebruik door één klant tegelijk). De gebruikers moeten een goedgekeurd masker dragen, dat een chirurgisch masker of een stoffen masker van categorie 1 kan zijn (AFNOR SPEC S76-001-certificering). Wat de nekwarmers betreft, zullen alleen die worden toegelaten die filtrerend zijn en aan dezelfde normen voldoen.

De sanitaire pas is sinds 04/12/2021 verplicht gesteld door het reglement op alle skiliften van het Domaine Skiable, inclusief de gratis liften.

In overeenstemming met het geldende reglement zal aan personen die aan deze verplichting zijn onderworpen en bij controle geen geldig gezondheidspasje kunnen tonen, de toegang tot de skiliften worden geweigerd.

Ook in de rijen voor de liften wordt een afstand opgelegd.

Waar en wanneer moet ik het masker dragen?

Het dragen van een masker (elk goedgekeurd masker: chirurgisch, weefsel categorie 1, goedgekeurde nekband) is verplicht voor iedereen vanaf 11 jaar (aanbevolen voor 6 jaar en ouder) in de volgende gevallen:

– In gesloten openbare ruimten, met inbegrip van die waarvoor de “gezondheidspas” geldt

– Bij het betreden van een groep van meer dan 10 personen op de openbare weg of op een voor het publiek toegankelijke plaats.

– Op markten, kerstmarkten en soortgelijke evenementen

– In wachtrijen (zelfs buiten), inclusief die van skiliften

-Aan boord van skiliften, maar niet op de piste

– In pendelbussen.

Het dragen van een masker is echter niet verplicht op skipistes en skiliften die slechts door één persoon tegelijk worden gebruikt, of bij het skiën op afdalingen, langlaufen of Nordic skiën.

Hoe afstand houden?

Of u nu een gezondheidspasje hebt of niet, of u nu gevaccineerd bent of niet, de eerste verdedigingslinie is uzelf te beschermen. Hier is wat van iedereen wordt verwacht:

Het dragen van een goedgekeurd masker:
– Verplicht vanaf 11 jaar (en aanbevolen vanaf 6 jaar).
– Aan boord van de skiliften (maar niet op de pistes).
– In alle gebouwen (stations, verkooppunten, diensten, enz.)
– In alle wachtrijen, ook buiten.
– Op alle plaatsen waar wordt aangegeven dat het masker verplicht is.

Afstand houden :
Te respecteren in alle wachtrijen, binnen en buiten, en bij de verkooppunten.

De grondbeginselen:
Onafhankelijk van de specifieke maatregelen op het terrein, blijven de volgende goede gewoonten essentieel om de verspreiding van Covid… en alle virussen en microben te beperken:
– Was regelmatig uw handen met water en zeep, of met een hydroalcoholische wrijfmiddel
– Bedek systematisch uw neus en mond wanneer u hoest of niest in uw elleboog
– Snuit uw neus in een wegwerpzakdoekje dat u onmiddellijk in de vuilnisbak werpt
– Vermijd het aanraken van het gezicht, vooral de neus, mond en ogen
– Houd zoveel mogelijk fysieke afstand

Hoe zit het met mijn gezondheidspas die niet in Frankrijk is afgegeven?

Voor alle vragen over in het buitenland uitgevoerde vaccinaties, bewijzen van (positieve of negatieve) tests of de TousAntiCovid-app: neem contact op met +33 800 08 71 48 (gratis nummer, van 9 tot 20 uur, 7 dagen per week).

– De erkende QR-codes zijn die welke zijn afgegeven in de Europese Unie en in de volgende landen: Verenigd Koninkrijk, Israël, Zwitserland, Servië, Oekraïne, Turkije, Noorwegen, Albanië, Andorra, Armenië, Faeröer, Georgië, IJsland, Liechtenstein, Noord-Macedonië, Moldavië, Marokko, Monaco, Nieuw-Zeeland, Panama, San Marino of Vaticaanstad.

– Onderdanen van andere landen moeten hun gezondheidspas laten valideren door naar een erkende Franse apotheek te gaan met een geldig paspoort en het lokale vaccinatiebewijs op papier, op voorwaarde dat ze gevaccineerd zijn met door de EU erkende vaccins (voor deze procedure kan een vergoeding gevraagd worden, maximaal 36€)

Is er een medische praktijk in Valmeinier?

Er is een arts die praktiseert in het centrum van het skioord Valmeinier 1800.
Hij is open voor consultaties van 10.00 tot 12.30 uur en van 15.30 tot 19.00 uur van 18/12/2021 tot 17/04/2022. Telefoon: +339 82 53 21 55.